13/1/07

origents de mon skinhead



Hem de remuntar-nos a la dècada dels seixanta, en una Anglaterra mestissa, per trobar el punt d’inici de la subcultura skin original. Per un cantó trobem els anomenats Rude Boys, nois del carrer, fills dels primers immigrants jamaicans instal·lats a la metròpoli colonial, que porten amb ells la seva cultura i, per tant, el ritme caribeny, la música Ska i Reagge. Per altre cantó, nois de barri de classe treballadora amb una clara tendència musical i una postura juvenil contestatària davant la societat, anomenats mods.

És entre el 1967 i el 1969 quan finalment una branca dels mods i els Rude Boys assumeixen el nom skinhead i adopten una clara estètica: cap rapat com portaven els Rudes i botes i tirants de la classe treballadora.

La música és un gran factor de vincle a nivell internacional entre els Skinheads: l’Ska, el Rock Steady, el Punk Rock i l’Oi! o Street Punk.

L’origen és multiracial però és mes endavant, als anys 80, quan el partit ultradretà National Front capta algun d’aquests nois i comencen a cometre accions racistes. A partir d’aquí es divideixen en “Bonheads” (caps buits, neonazis) i la S.H.A.R.P. (skinheads against racial prejudice) de comportament únicament antiracista.

Més tard, alguns d’ells es posicionen políticament: Red skins, RASH (red and anarchist skinheads), i fins el dia d’avui marquen l'estil de vida d'una part dels i les joves de la nostra societat.

No hay comentarios: