5/5/07

Pioners dels Salats a Núria!

Pioners: Viatge final de curs del 2007
La campanya que vam començar els pioners dels Salats, va anar molt bé!
Primer de tot des de aquí vull donar les gràcies a tots aquells que van col·laborar en nosaltres per poder-nos facilitar l’arribada a Núria.
Els Pioners vam començar pensant que podríem anar de viatge de final de curs 4 dies sols perduts a qualsevol lloc. Van sorgir diverses propostes que es podrien fer realitzar com anar al País Basc, als Pirineus Catalans i altres zones de Catalunya, després també van sortir altres propostes però més difícils d’aconseguir com anar a Mallorca, a Sardenya,...
Durant molt de temps no saviem a on anar ja que primer teníem de saber quants diners podríem reunir, van sortir altres propostes per poder aconseguir diners i marxar al viatge, unes propostes que es van complir van ser la de vendre llibres per Sant Jordi, i altres èpoques de l’any (al cau), vendre pastissets als nens més petits del cau, just quan sortissin. Hi va haver altres propostes que no es van complir per qualsevol cosa com vendre roses per Sant Jordi,...
Els Pioners ens vam encaminar en començar a vendre pastissets, llibres, punts, i vídeos, això va ser el factor que va ajudar a la unitat de pioners per poder marxar de viatge.
Després, més tard, l’agrupament d’els Salats ens va donar 200€ que ens van anar de perles i que sempre els hi estarem agraïts.

El viatge:

Vam quedar el dissabte 28 d’Abril per marxar de bon mati amb el tren de les 6, no va ser així ja que dos persones es van adormir (no posaré noms per que no es sentin fitxats jejeje, ja que a tots ens ha passat alguna vegada). Així que els vam esperar i vam marxar a les 8 del mati. A les 9 vam arribar a Barcelona, allí vam esmorzar i vam parlar un ratet, vam agafar el tren que sortia a quarts d’onze per poder arribar a Ribes a la una del migdia, allí vam dinar i més tard vam agafar el cremallera de les dues per poder arribar a Núria. Vam arribar a l’estació de Núria i vam plantar les tendes, cap a les quatre de la tarda ja ho teníem tot ben plantat i a punt per poder dormir.
Vam donar voltes pel monesti de Núria, per sert ÚNIC i PRESSIÓS, vam estar al llac, vam estar a la neu que encara aguantava a les muntanyes del voltant i vam estar fent el garrulo per allí.

El diumenge vam voler anar a pujar la muntanya de Finestrelles, però per culpa de la quantitat de neu que hi havia no vam poder ja que ens arribava pels genolls i no podíem fer dos passos, vam decidir donar mitja volta i buscar un altre pic per pujar. Així va ser, vam decidir pujar una altre muntanya en la qual vam dinar-hi. Cap a les 3-4 del migdia vam començar a baixar la muntanya. Vam arribar al campament cap a les sis de la tarda.






El dilluns teníem al cap pujar al Puigmal, tot va anar com la seda, fins arribar a la Collada de Font alba, que vam dinar allí i vam veure que el Puigmal estava completament nevat i que amb l’equipatge que portàvem era impossible poder pujar-lo. Vam estar prou satisfets de pujar a Fontalba ja que era un 2.500 més o menys tenint en compte que Núria està a un 1.980 i el Puigmal a un 3.000 casi casi. Des de Font alba les vistes eren imprescindibles ja que es veia una gran part de la serralada dels Pirineus amb tots els pics nevats. Vam començar a baixar de Font alba cap a les 3 del migdia amb un sol que ens matava, us preguntareu el perquè de començar a baixar tant aviat, però no estant difícil de respondre ja que vam arribar a Núria cap a les 5 de la tarda i ens teníem de dutxar i aigua calenta, poca, només 5 pioners vam tenir la sort de poder-nos dutxar amb aigua calenta.

El dimarts ens vam despertar a quarts de nou per desmotar les tendes i fer la motxilla i poder tornar cap a Torredembarra. Vam sortir de les tendes que feia un fred que matava i estava plovent, vam fer el que vam poder per poder fer les totes les bosses, va començar a ploure bastant més fort i vam tenir d’entrar a dins les tendes, quan anàvem a sortir per poder esmorzar en un moment que semblava que la pluja va baixar, vam treure el cap de les tendes i estava tot, però TOT, completament nevat! No parava de nevar i vam tenir d’esmorzar a dins les tendes. Cap a quarts de deu, les deu vam començar a baixar motxilles i altres coses que havien quedat a fora les tendes, vam tenir de treure neu de sobre les tendes ja que sinó es desmuntaven per la quantitat de neu que hi havia (uns 5 centímetres de neu!!!). Vam començar a desmuntar les tendes amb un fred impressionant, les mans ens cremaven i no podíem fer-hi res, quan va tenir les tendes desmuntades vam anar als lavabos a calentar-nos les mans en una aigua que estava molt freda, però en aquells moments tot estava cremant. Vam agafar el cremallera de les 11 per poder arrivar a Rives a les 12 del migdia, vam dinar a l’estació i a un quart i cinc de tres vam agafar el tren que arribava a Barcelona a les cinc de la tarda, allí vam agafar un altre tren que sortia de Barcelona al cap de mitja hora i vam acabar arribant aquí a Torredembarra a les sis de la tarda.

Els Pioners dels Salats donen les gràcies a tots els  pares i mares de follets, llops, i raiers que ens van ajudar, també a tots aquells que van col·laborar comprant algun pastisset o un llibre, i tots als altres caps que ens van ajudar a poder realitzar aquesta excursió fins a la Vall de Núria.
Moltes gràcies!
Salut!

6 comentarios:

Anónimo dijo...

aquestes faltes d'ortografia ;)

a veure si saps ki sóc!

Anónimo dijo...

molt malament martí, no l'encertes... JAJAJAJA

en el comentari anterior t'he donat una pista crucial ejjeje ^^

Anónimo dijo...

es el pau roig jajaja

Anónimo dijo...

Eis que ja està tot corretgit, perdo per les faltes! es que a l'ordinador en faig moltes!!!
Vinga Salute*!

Anónimo dijo...

posss...todo corregido no está porque de hecho...se dice 'corregit'.
Besiños

Anónimo dijo...

posss...todo corregido no está porque de hecho...se dice 'corregit'.
Besiños