10/3/07

La frase de la setmana.

Bones companys i companyes, he decidit en fer un espai cada setmana o cada mes dedicat a una frase interessant que digui algú. Jo no ficaré noms al respecte de qui la digui i si ell vol que m'ho faci saber.
Aquest espai també seria interessant que la gent vagi fent comentaris sobre la frase i així veure l'opinó de la gent sobre el tema triat.
Gràcies a tots aquells qui vulguin participar!

La frase:
Per que hi ha el dia de la dona treballadora quan el que es vol es que hi hagi igualtat entre homes i dones? Per que hi ha d'haber aquesta diada?

Gràcies i salut a totes!
Pd.- Ja se que no es una frase sinó una pregunta xD

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Mentre la dona pateixi discriminacions salarials, mentre la dona faci doble jornada, mentre la dona sigui sobreexplotada, haurem de recordar que lluitem per ser iguals, En el nostre món sembla que estem molt aprop d'aquesta igualtat, però al tercer món les coses són força diferents i encara ens queda a les dones molt camí per fer. És per això que tenim dies especials per recordar.
Sóm catalans tot l'any peró celebrem l'11 de setembre per recordar uns fets i reivindicar la nostra nacionalitat, el 8 de març és el mateix per les dones.

Anónimo dijo...

Pk aket dia serbeix pk les dones es fagin sentir i poguin dir el k pensen lliurament i fins k no i agi igualtat aket dia sera necessari

Anónimo dijo...

ya no es el dia de la dona treballadora ara es el dia de la dona
i ja fa 8 anys

Anónimo dijo...

serà que totes les dones treballen? A DINTRE O FORA DE CASA

Anónimo dijo...

per aixo ja no es el dia de la dona treballadora i a passat ser el dia de la dona

Anónimo dijo...

Soc el Toni.´
Bàsicament perquè el sistema patriarcal, afecta única i exclusivament a les dones.
No és cap celebració, és una data en la memòria oberta a la reivindicació, o bé, podriem dir també que el Primer de Maig és el dia de l'home treballador...
No sé qui ha dit que la dona viu molt millor aquí que al tercer món...és una expressió molt fàcil de fer, i pot ésser veritat, però la única realitat és que aquí també viu explotada i oprimida, fent de la dona una feina poc remunerada i de llarga jornada, o bé fent de la parella l'unic àmbit reproductiu i sexual (home-dona), estalviant-se altres opcions sexuals, i fent d'aquesta relació una necessitat de consum frenètic.
Podem parlar de sexisme, de violència de gènere, de desigualtat, de masclisme, però per sobre de tot existeix el patriarcat, un sistema polític i social anterior al capitalisme, que dóna tota la força a l'home sobre la dona, i l'estat espanyol, l'estat on vivim, és un estat patriarcal.
Per altra banda, tampoc voldria dones que matessin a homes (si no és per autodefensa), però crec que no hem de confondre termes, i començar avançar cap a la destrucció del patriarcat i l'alliberament sexual i nacional.
Independència i socialisme