25/3/07

Los Draps


Los Draps es un grup de Pena-Roja de Tastavins i Massalió (Matarranya) que canta en català. Influenciats per la música del moment, barregen el Punk-Core amb instruments tradicionals. En aquest cas, la dolçaina aragonesa. El resultat, lletres directes i sense escrúpols, velocitat i contundència musical, que conjuntament amb melodies enganxoses, fan dels nostres concerts una bona festa.
ESPIGOL (baix i veus), KOLORES (bateria i veus), FLARE (dolçaina i cors), JORGITO (dolçaina i cors), MARC (guitarra), TXUTXA (guitarra i veus), ROSSET (teclats i dolçaina),
Los Draps tenen el seu origen l'any 92. Guenen i el Colero van començar a tocar al voltant d'aquells anys i van fundar un grup. Tots dos tocaven la guitarra i van ser moltes les festes que van fer al voltant dels pobles del Matarranya i dels Ports. Van ser diversos els temes que van fer, com ara "Los Índios del Castell" o "Xica del mes de febrer". Però la seva música va destacar sobretot per versionar cançons del moment. D'aquí va sorgir la versió de "Litros de alcohol", remarcada amb aquells "litros de merda corren per la cèquia, gorrina..." van començar a assajar, fins que el grup estava a punt per la seva primera actuació. L'estiu del 98, Los Draps feien el seu primer concert a Pena-Roja, amb els grups de la Codonyera, Azero i Artrosis.
La banda va començar a sonar i van arribar els primers concerts per la comarca del Matarranya. Però a finals del 99, Sisco va deixar el grup i el va substituir Kolores, l'actual bateria de la formació.
A l'estiu del 2000, van gravar la maqueta "Terra de Frontera". Tot seguit, van arribar concerts importants, com ara el Carrascar 2001 i el Rebrot 2001. Mentrestant, va entrar al grup un segon guitarra, Txutxa. La cosa anava funcionant, amb concerts importants, com l'Acampallengua de les Illes Balears, l'Aplec dels Ports, diversos Correllengua i l'Acampallengua de la Franja de Ponent.
Al febrer del 2004 van gravar el tema "Matarranya", poesia del desaparegut poeta pena-rogí Desideri Lombarte. El tema, editat per l'Associació Cultural Arran, és una de les referències de l'estil de música que fan ara.

http://losdraps.net./index.html
http://www.losdraps.blogspot.com/

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hvala za intiresny Blog