23/2/07

QUATRE JOVES DE L'AJBG SÓN VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ POLICIAL!!!!

Bones a tots des de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià. Ahir vam fer un comunicat fet ràpid i corrents del que ens va succeïr a quatre joves de l’AJBG la nit del dijous 22 de Febrer al divendres per la nit quant sortirem a penjar cartells i una pancarta. En aquest comunicat expliquem el que succeí amb detall, que explicat en la seva globalitat sorprén per absurd, surrealista i desproporcionat.
Dos agents de la Guàrida Civil ens han parat mentres estàvem penjant cartells pel poble, a prop del pont. Abans de començar la identificació l'agent que s'ens ha dirigit ens ha dit que li parléssim en castellà i que ell no estava obligat a conèixer i entendre el català. Tot seguit ens han preguntat si duiem drogues, i quant els hi hem dit que no en portàvem ens han registrat. (Òbivament buscàven vincular drogues amb política). Els hi hem preguntat quina relació hi havia entre les drogues i els cartells, fet que no han sabut respondre i ens han fet treure tot el que duiem a sobre. Llavors, ens ha començat a parlar d’educació pel tema de la llengua: és a dir, parlar-li en català a un agent és de maleducats. Primera falta als nostres drets per part seva. A més, l’agent ens ha mentit per què ens ha dit que ell no és del poble, i pel que hem descobert més endavant, això és fals, ells és de sempre d’aquí, i per tant ens estava mentint. Llavors, sentint-nos agredits psicològicament li hem demanat la identificació, i aquest agent ha dit que "eso es en la películas", i ens l'ha negada, fet que demostra la impunitat en l'actuació dels cossos policials del estat. Com sabeu, això és ilegal: un Guàrdia Civil té la obligació d’identificar-se. Segona falta als nostres drets. En aquest moment l’agent ha vist una de les pancartes de la Marina, presa política catalana (fins llavors sols havien vist els de Muntanyans) i llavors aquest agent ha canviat d’actitut i s’ha ficat al seu cotxe.
Mentre succeïa això, l’agent que ens faltava se n’ha anat al cotxe i ens hem quedat amb l’altre esperant que ens informés. Al principi, en cap moment ens han donat cap explicació de res, i ens han fet esperar una bona estona fins que a la fi, ha arribat la Policia Local.
Aquests últims, han arribat dos agents més, els quals no ens han ni dirigit la paraula fins que no ho hem fet nosaltres a ells. Així doncs, com que no respectàven el nostre dret hem tornat a demanar al agent si us plau que s’identifiqués davant de la Policia Local, els quals mostràven absoluta indiferència cap al que estava passant. No tenint-ne prou amb això, quant els hem tornat a demanar si us plau el número de placa (que en cap moment ens l’han donat tal i com és dret legítim del ciutadà), el Policia Local ens ha dit de mala manera que el número de placa del agent estava a la multa, que nosaltres en cap moment sabíem que ens estàven posant. La sorpresa ha vingut quant hem sabut que la multa a més oscil·lava els 600 euros. A sobre, l’agent de la Guàrdia Civil que en cap moment es va identificar (encara que coneguem aquesta a través de la multa), ens ha demanat els cartells: primer ens ha requisat tots els cartells contra Muntanyans, que en aquell moment estàvem posant i després ha fet obrir el cotxe a una militant de l’AJBG i li ha requisat tots els cartells per la Marina Bernadó (presa política catalana), tots els cartells del 8 Març contra el sexisme i una pancarta per la amnistia de la Marina, sense cap mena d’explicació, però entenem, que com a represàlia per haver-li demanat altre cop la identificació. Finalment dir que ens hem negat a firmar la multa, doncs amb els nervis no la hem pogut llegir amb tranquil·litat, però havent-ho fet, en aquesta hi posa que vam encartellar façanes de cases, fet totalment falç, doncs els cartells els vàrem posar al pont únicament (n’hi havia 7 o 8), els quals van arrancar. El motiu de la multa fou que no teniem permís per encartellar, però havent indagat una mica, sospitem que és un permís que ningú utilitza mai, tot i que existeix el procés administratiu, i per tant entenem que s’ens ha buscat el llautó per una causa política imposant-nos una multa brutalment desmesurada. La gent que no sap fer la seva feina, mereix el rebuig social.

Això no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja ens van identificar el dia que es va fer la botifarrada per la defensa del territori, o bé les identificiacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca. ¿Com és que van a aquests llocs a fer registres i no a d’altres on hi ha drogues molt més dures I perilloses? ¿Com és que en aquests llocs, com a molt només passent per davant per intervenir si hi ha una baralla? Es tracta d’una clara mostra de tracte discriminatori i polititzat. I no és això un fet aïllat de Torredembarra, també sovint arriben notícies de l’estil arreu del Territori, i que els grans mitjans de comunciació s’en fan escassament ressó.

Les i els joves, estàn treballant amb agents antirepresius per tal d'afrontar aquesta sanció totalment desproporcionada i el tarannà prepotent de la Guàrdia Civil, i el col·laboracionsime total de la Policia Local a unes actituds que recorden a temps passats. Per acabar, convidem a la societat torrenca i catalana a donar suport a l'Assemblea de Joves del Baix Gaià i a no deixar-se portar per les pors que el poder utilitza per reprimir aquells qui volen expressar les seves idees lliurement.

PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!!

No hay comentarios: